Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe szarpańce, czyli coś w rodzaju placuszków warzywnych smażonych na głębokim oleju. Sprawdzą się jako samodzielna przekąska z sosem lub dodatek do dań głównych. Przepis pochodzi z 576. odcinka programu "Rączka gotuje", gdzie Remigiusz Rączka odwiedza Podzamcze w Rabsztynie i gotuje z tamtejszym szefem kuchni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6265
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9152
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8827
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6265
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9152
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8827
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki rozbij tłuczkiem.
Marchewki obierz, następnie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą marchewkę dodaj do ziemniaków.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Dodaj do ciasta na placki. Składniki wymieszaj.
Ciasto na kolorowe szarpańce dopraw słodką papryką, solą i pieprzem. Wbij jedno jajko. Składniki wymieszaj, następnie wsyp mąkę ziemniaczaną. Ponownie wymieszaj ciasto.
Kolorowe szarpańce nakładaj łyżką na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż na złoty kolor z dwóch stron.