Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe szarpańce, czyli coś w rodzaju placuszków warzywnych smażonych na głębokim oleju. Sprawdzą się jako samodzielna przekąska z sosem lub dodatek do dań głównych. Przepis pochodzi z 576. odcinka programu "Rączka gotuje", gdzie Remigiusz Rączka odwiedza Podzamcze w Rabsztynie i gotuje z tamtejszym szefem kuchni.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1861
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1861
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki rozbij tłuczkiem.
Marchewki obierz, następnie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą marchewkę dodaj do ziemniaków.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Dodaj do ciasta na placki. Składniki wymieszaj.
Ciasto na kolorowe szarpańce dopraw słodką papryką, solą i pieprzem. Wbij jedno jajko. Składniki wymieszaj, następnie wsyp mąkę ziemniaczaną. Ponownie wymieszaj ciasto.
Kolorowe szarpańce nakładaj łyżką na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż na złoty kolor z dwóch stron.