Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperty z ciasta francuskiego to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Do wykonania ich potrzeba zaledwie kilku powszechnie dostępnych produktów.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Brokuła oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Studzimy i rozdrabniamy widelcem.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o boku ok. 12 cm. Na środek każdego nakładamy po łyżce brokuła i po trójkącie serka topionego. Zwijamy w koperty.
Każdą przekąskę smarujemy rozkłóconym jajkiem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Pieczemy ok. 20 min. do zrumienienia. Studzimy na kratce.