Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie świąteczne śledzie z jałowcem, rodzynkami, imbirem i innymi przyprawami. Śledzie pachnące świętami :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6166
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6166
Składniki
Śledzie odsączyć z zalewy, wypłukać, jeśli są bardzo słone zalać zimną wodą na 1 godzinę. Po tym czasie śledzie pokroić na 2-3 cm kawałki . Cebulę pokroić w drobną kostkę, umieścić w misce, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.
Wszystko przełożyć do sporego słoika, zalać olejem, zakręcić. Wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny. Pycha :)