Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita przekąska.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5374
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5374
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kalafior opłukać i ugotować, następnie odcedzić. Mąkę przyrumienić na patelni i rozprowadzić mlekiem. Następnie przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny, zaciągnąć żółtkiem i wymieszać z kalafiorem. Upieczone koszyczki napełnić nadzieniem kalafiorowym, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Następnie wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem i upiec w piekarniku na złoto.