Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita przekąska.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 97
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 97
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kalafior opłukać i ugotować, następnie odcedzić. Mąkę przyrumienić na patelni i rozprowadzić mlekiem. Następnie przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny, zaciągnąć żółtkiem i wymieszać z kalafiorem. Upieczone koszyczki napełnić nadzieniem kalafiorowym, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Następnie wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem i upiec w piekarniku na złoto.