Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita przekąska.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2906
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2906
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kalafior opłukać i ugotować, następnie odcedzić. Mąkę przyrumienić na patelni i rozprowadzić mlekiem. Następnie przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny, zaciągnąć żółtkiem i wymieszać z kalafiorem. Upieczone koszyczki napełnić nadzieniem kalafiorowym, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Następnie wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem i upiec w piekarniku na złoto.