Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 559
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 428
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1532
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 559
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 428
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1532
Składniki
Polecam tą przepyszna przekąskę, ciasto filo jest bardzo wdzięczne do ich przygotowania. Podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, następnie dodałam czosnek i mięso mielone. Posypałam całość przyprawami, użyłam: chili, kumin, kolendre, sól, cynamon. Pod koniec dolałam odrobinę mąki rozrobioną w wodzie, aby powstała niewielka ilość sosu. Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry. Do foremek na ciasteczka włożyłam po dwa kwadraty ciasta filo- niewiele większe od foremek. Zagłębienie uzupełniłam łyżką sosu mięsnego i położyłam na nim cienki kawałek pomidora. Koszyczki zapiekałam 10 minut w 170 stopniach, przy górnym ogrzewaniu. Smacznego!