Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 124
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 95
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 124
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 95
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Polecam tą przepyszna przekąskę, ciasto filo jest bardzo wdzięczne do ich przygotowania. Podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, następnie dodałam czosnek i mięso mielone. Posypałam całość przyprawami, użyłam: chili, kumin, kolendre, sól, cynamon. Pod koniec dolałam odrobinę mąki rozrobioną w wodzie, aby powstała niewielka ilość sosu. Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry. Do foremek na ciasteczka włożyłam po dwa kwadraty ciasta filo- niewiele większe od foremek. Zagłębienie uzupełniłam łyżką sosu mięsnego i położyłam na nim cienki kawałek pomidora. Koszyczki zapiekałam 10 minut w 170 stopniach, przy górnym ogrzewaniu. Smacznego!