Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11119
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3677
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11119
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3677
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Polecam tą przepyszna przekąskę, ciasto filo jest bardzo wdzięczne do ich przygotowania. Podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, następnie dodałam czosnek i mięso mielone. Posypałam całość przyprawami, użyłam: chili, kumin, kolendre, sól, cynamon. Pod koniec dolałam odrobinę mąki rozrobioną w wodzie, aby powstała niewielka ilość sosu. Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry. Do foremek na ciasteczka włożyłam po dwa kwadraty ciasta filo- niewiele większe od foremek. Zagłębienie uzupełniłam łyżką sosu mięsnego i położyłam na nim cienki kawałek pomidora. Koszyczki zapiekałam 10 minut w 170 stopniach, przy górnym ogrzewaniu. Smacznego!