Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na podanie szpinaku :) Z serem feta- polaczenie idealne :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 796
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 796
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Składniki
Szpinak krotko zblanszowac w osolonym wrzatku, odcedzic i wystudzic. Drobno pokroic. Cebulke posiekac, podsmazyc na oleju- kiedy bedzie zeszklona, dodac zmiazdzony czosnek, szpinak, doprawic do smaku. Smazyc na wolnym ogniu ok 10 minut. Zdjac z ognia, dodac pokruszony ser (do cieplej masy) i odstawic do przestygniecia. Ciasto pokroic na 18 kwadratow. Kazdy kwadrat wlozyc do formy do muffinkow (jak na zdjeciu)- jesli foremka jest silikonowa, nie trzeba jej natluszczac, jesli zwykla- smarujemy maslem. Na srodek ciasta nakladamy po lyzeczce- dwie nadzienia. Na wierzch kladziemy kawaleczek masla. Pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.