Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na podanie szpinaku :) Z serem feta- polaczenie idealne :)
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3259
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 312
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 180
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3259
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 312
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 180
Składniki
Szpinak krotko zblanszowac w osolonym wrzatku, odcedzic i wystudzic. Drobno pokroic. Cebulke posiekac, podsmazyc na oleju- kiedy bedzie zeszklona, dodac zmiazdzony czosnek, szpinak, doprawic do smaku. Smazyc na wolnym ogniu ok 10 minut. Zdjac z ognia, dodac pokruszony ser (do cieplej masy) i odstawic do przestygniecia. Ciasto pokroic na 18 kwadratow. Kazdy kwadrat wlozyc do formy do muffinkow (jak na zdjeciu)- jesli foremka jest silikonowa, nie trzeba jej natluszczac, jesli zwykla- smarujemy maslem. Na srodek ciasta nakladamy po lyzeczce- dwie nadzienia. Na wierzch kladziemy kawaleczek masla. Pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.