Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na podanie szpinaku :) Z serem feta- polaczenie idealne :)
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 274
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 150
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 173
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 274
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 150
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 173
Składniki
Szpinak krotko zblanszowac w osolonym wrzatku, odcedzic i wystudzic. Drobno pokroic. Cebulke posiekac, podsmazyc na oleju- kiedy bedzie zeszklona, dodac zmiazdzony czosnek, szpinak, doprawic do smaku. Smazyc na wolnym ogniu ok 10 minut. Zdjac z ognia, dodac pokruszony ser (do cieplej masy) i odstawic do przestygniecia. Ciasto pokroic na 18 kwadratow. Kazdy kwadrat wlozyc do formy do muffinkow (jak na zdjeciu)- jesli foremka jest silikonowa, nie trzeba jej natluszczac, jesli zwykla- smarujemy maslem. Na srodek ciasta nakladamy po lyzeczce- dwie nadzienia. Na wierzch kladziemy kawaleczek masla. Pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.