Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
widelec
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7778
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 265
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2913
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7778
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 265
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2913
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Soczewicę gotuje się w osolonej wodzie, można z dodatkiem kminku lub kuminu. Po 20 minutach sama się będzie rozpadać. Dodałam też troche warzyw z rosołu, rozdrobnionych widelcem. Pozostałe dodatki są jak do zwykłych kotletów mielonych. Sól chili, kumin, czosnek, jajo, bułka i szczypiorek. Po wymieszaniu trzeba odstawić masę aby się zestaliła.
Formuje się kotleciki, obtacza dokładnie w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)