Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
widelec
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 76
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 60
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 76
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 60
Składniki
Soczewicę gotuje się w osolonej wodzie, można z dodatkiem kminku lub kuminu. Po 20 minutach sama się będzie rozpadać. Dodałam też troche warzyw z rosołu, rozdrobnionych widelcem. Pozostałe dodatki są jak do zwykłych kotletów mielonych. Sól chili, kumin, czosnek, jajo, bułka i szczypiorek. Po wymieszaniu trzeba odstawić masę aby się zestaliła.
Formuje się kotleciki, obtacza dokładnie w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)