Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
widelec
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19818
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 480
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6880
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242670
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19818
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 480
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6880
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242670
Składniki
Soczewicę gotuje się w osolonej wodzie, można z dodatkiem kminku lub kuminu. Po 20 minutach sama się będzie rozpadać. Dodałam też troche warzyw z rosołu, rozdrobnionych widelcem. Pozostałe dodatki są jak do zwykłych kotletów mielonych. Sól chili, kumin, czosnek, jajo, bułka i szczypiorek. Po wymieszaniu trzeba odstawić masę aby się zestaliła.
Formuje się kotleciki, obtacza dokładnie w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)