Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
widelec
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12420
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12420
Składniki
Soczewicę gotuje się w osolonej wodzie, można z dodatkiem kminku lub kuminu. Po 20 minutach sama się będzie rozpadać. Dodałam też troche warzyw z rosołu, rozdrobnionych widelcem. Pozostałe dodatki są jak do zwykłych kotletów mielonych. Sól chili, kumin, czosnek, jajo, bułka i szczypiorek. Po wymieszaniu trzeba odstawić masę aby się zestaliła.
Formuje się kotleciki, obtacza dokładnie w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)