Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
widelec
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1637
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6155
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8955
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1637
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6155
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8955
Składniki
Soczewicę gotuje się w osolonej wodzie, można z dodatkiem kminku lub kuminu. Po 20 minutach sama się będzie rozpadać. Dodałam też troche warzyw z rosołu, rozdrobnionych widelcem. Pozostałe dodatki są jak do zwykłych kotletów mielonych. Sól chili, kumin, czosnek, jajo, bułka i szczypiorek. Po wymieszaniu trzeba odstawić masę aby się zestaliła.
Formuje się kotleciki, obtacza dokładnie w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)