Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 270 kcal
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 32
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 32
Składniki
Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści. Drobno ją poszatkować. Lekko posolić, odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, kaszą manną i przyprawami. Można do masy dodać przysmażoną cebulkę, natkę pietruszki, słodką albo ostrą paprykę. Z masy formować kotlety, smażyć je z obu stron około 10 minut, aż mięso będzie dobrze dosmażone. Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i młodymi marchewkami. Można je też ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną lub sosem pomidorowym i posypać żółtym serem. Chwilę zapiekać.