Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety mielone z leszcza.

Kotlety mielone z leszcza.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1650 Ocena: 24404

Dodano:

Odsłon: 5453

Bardzo smaczne kotlety mielone z leszcza.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z leszcza.

Przygotowanie

  1. Ryby czyścimy z łusek, płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, filetujemy. Grzbiety ryb gotujemy z włoszczyzną. Ugotowane grzbiety z ryb studzimy a bulion rybny możemy za pasteryzować w słoiku.

  2. Potrzebować będziemy pęczek kopru i natki pietruszki.

  3. Filety wraz z koprem, obranym mięsem z gotowanych grzbietów, pietruszką i ugotowaną marchwią z porem mielimy przez standardowe sitko 4 mm. Zmielonego fileta doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i bułkę tartą, w razie potrzeby możemy dodać 1 łyżkę stołową mąki pszennej. Dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystko przeszło przyprawami i koprem. Po upływie godziny wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy starty na wiórki ser żółty Radamer (70 gram). Jeszcze raz próbujemy smak farszu,w razie potrzeby doprawiamy. Jeszcze raz wszystko dobrze wyrabiamy i mamy już gotowy farsz rybny na kotlety lub klopsy rybne.

  4. Z przygotowanego farszu formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce.

  5. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń