Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety mielone z leszcza.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4235
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 522
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4235
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 522
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Ryby czyścimy z łusek, płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, filetujemy. Grzbiety ryb gotujemy z włoszczyzną. Ugotowane grzbiety z ryb studzimy a bulion rybny możemy za pasteryzować w słoiku.
Potrzebować będziemy pęczek kopru i natki pietruszki.
Filety wraz z koprem, obranym mięsem z gotowanych grzbietów, pietruszką i ugotowaną marchwią z porem mielimy przez standardowe sitko 4 mm. Zmielonego fileta doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i bułkę tartą, w razie potrzeby możemy dodać 1 łyżkę stołową mąki pszennej. Dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystko przeszło przyprawami i koprem. Po upływie godziny wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy starty na wiórki ser żółty Radamer (70 gram). Jeszcze raz próbujemy smak farszu,w razie potrzeby doprawiamy. Jeszcze raz wszystko dobrze wyrabiamy i mamy już gotowy farsz rybny na kotlety lub klopsy rybne.
Z przygotowanego farszu formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!