Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety mielone z leszcza.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 63
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 156
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 171
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 178
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 63
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 156
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 171
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 178
Składniki
Ryby czyścimy z łusek, płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, filetujemy. Grzbiety ryb gotujemy z włoszczyzną. Ugotowane grzbiety z ryb studzimy a bulion rybny możemy za pasteryzować w słoiku.
Potrzebować będziemy pęczek kopru i natki pietruszki.
Filety wraz z koprem, obranym mięsem z gotowanych grzbietów, pietruszką i ugotowaną marchwią z porem mielimy przez standardowe sitko 4 mm. Zmielonego fileta doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i bułkę tartą, w razie potrzeby możemy dodać 1 łyżkę stołową mąki pszennej. Dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystko przeszło przyprawami i koprem. Po upływie godziny wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy starty na wiórki ser żółty Radamer (70 gram). Jeszcze raz próbujemy smak farszu,w razie potrzeby doprawiamy. Jeszcze raz wszystko dobrze wyrabiamy i mamy już gotowy farsz rybny na kotlety lub klopsy rybne.
Z przygotowanego farszu formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!