Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety mielone z leszcza.
Ryby czyścimy z łusek, płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, filetujemy. Grzbiety ryb gotujemy z włoszczyzną. Ugotowane grzbiety z ryb studzimy a bulion rybny możemy za pasteryzować w słoiku.
Potrzebować będziemy pęczek kopru i natki pietruszki.
Filety wraz z koprem, obranym mięsem z gotowanych grzbietów, pietruszką i ugotowaną marchwią z porem mielimy przez standardowe sitko 4 mm. Zmielonego fileta doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i bułkę tartą, w razie potrzeby możemy dodać 1 łyżkę stołową mąki pszennej. Dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystko przeszło przyprawami i koprem. Po upływie godziny wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy starty na wiórki ser żółty Radamer (70 gram). Jeszcze raz próbujemy smak farszu,w razie potrzeby doprawiamy. Jeszcze raz wszystko dobrze wyrabiamy i mamy już gotowy farsz rybny na kotlety lub klopsy rybne.
Z przygotowanego farszu formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42301
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2455
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 286
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42301
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2455
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 286
Składniki
Ryby czyścimy z łusek, płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, filetujemy. Grzbiety ryb gotujemy z włoszczyzną. Ugotowane grzbiety z ryb studzimy a bulion rybny możemy za pasteryzować w słoiku.
Potrzebować będziemy pęczek kopru i natki pietruszki.
Filety wraz z koprem, obranym mięsem z gotowanych grzbietów, pietruszką i ugotowaną marchwią z porem mielimy przez standardowe sitko 4 mm. Zmielonego fileta doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i bułkę tartą, w razie potrzeby możemy dodać 1 łyżkę stołową mąki pszennej. Dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystko przeszło przyprawami i koprem. Po upływie godziny wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy starty na wiórki ser żółty Radamer (70 gram). Jeszcze raz próbujemy smak farszu,w razie potrzeby doprawiamy. Jeszcze raz wszystko dobrze wyrabiamy i mamy już gotowy farsz rybny na kotlety lub klopsy rybne.
Z przygotowanego farszu formujemy kotlety, panierujemy w tartej bułce.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Kurczak w białej galarecie
Przekąski
Placki ziemniaczano cukiniowe
Przekąski
Summer Rolls
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer.
Odsłon: 13
Kurczak w białej galarecie
Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 88