Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 228 kcal
Ryżowe kotlety mielone - to takie wyjście awaryjne, gdy chcemy kotletów a nie...
Odsłon: 16158
Jeśli jesteś fanem gołąbków, ale warzywniak jest już zamknięty – nie martw si...
Odsłon: 7468
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 94
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 94
Składniki
Ryż ugotować w 3/4 litra osolonej wody. Osączyć. Schłodzony przełożyć do miski i wymieszać z jajkami, tartą bułką, rozkruszoną bryndzą, pokrojonymi drobno listkami bazylii. Doprawić pieprzem oraz chili. Odstawić na 20 minut. Szpinak przebrać, oderwać listki od gałązek. Listki zblanszować (sparzyć wrzątkiem) lub obgotować kilka minut w osolonej wodzie. Osączyć. Chwilę dusić szpinak na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Do masy ryżowej dodać szpinak, wymieszać. Formować kotlety. Można je obtoczyć w tartej bułce lub bezpośrednio kłaść na gorący tłuszcz. Podawać z pomidorami z solą, pieprzem i szczypiorkiem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Burek
Przekąski
Tortille z grilla
Przekąski
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z warzywami
Przekąski
Ogórki faszerowane
Burek
Burek to bałkański placek z ciasta filo, w którym znajduje się farsz z mięsa...
Odsłon: 1356
Tortille z grilla
Proste w przygotowaniu i pyszne, polecam
Odsłon: 77