Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu ukrywać, są przepyszne i rozpływają się w ustach!
tarka
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 57
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 57
Składniki
Najlepiej mieć ugotowane w osolonej wodzie tłuczone ziemniaki z poprzedniego dnia. Poprzedniego dnia można też zetrzeć cukinie i ją posolić. Cukinie trzeba odcisnąć, dodać do ziemniaków jak i pozostałe składniki. Masę się wyrabia: Cukinia jest starta na grubszym oczku, cebula na oczku ziemniaczanym, czosnek na drobnym, chili jest posiekane, jeszcze pół łyżeczki kuminu, szczypta gałki, i 3/4 łyżeczki soli- cukinia była już wcześniej posolona.
Formuje się dosyć płaskie kotlety- tłuczone ziemniaki miękną podczas smażenia i kotleciki mogłyby się uszkodzić podczas obracania. Bułkę mocno się wciska w masę, aby utworzyła się chrupiąca skórka. Kotlety smaży się niespiesznie na rumiano.
Smacznego :)