Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu ukrywać, są przepyszne i rozpływają się w ustach!
tarka
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Składniki
Najlepiej mieć ugotowane w osolonej wodzie tłuczone ziemniaki z poprzedniego dnia. Poprzedniego dnia można też zetrzeć cukinie i ją posolić. Cukinie trzeba odcisnąć, dodać do ziemniaków jak i pozostałe składniki. Masę się wyrabia: Cukinia jest starta na grubszym oczku, cebula na oczku ziemniaczanym, czosnek na drobnym, chili jest posiekane, jeszcze pół łyżeczki kuminu, szczypta gałki, i 3/4 łyżeczki soli- cukinia była już wcześniej posolona.
Formuje się dosyć płaskie kotlety- tłuczone ziemniaki miękną podczas smażenia i kotleciki mogłyby się uszkodzić podczas obracania. Bułkę mocno się wciska w masę, aby utworzyła się chrupiąca skórka. Kotlety smaży się niespiesznie na rumiano.
Smacznego :)