Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące kotlety z cukinii w cieście naleśnikowym z piwem to super przekąska lub przystawka .
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23098
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23098
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, jajka, piwo, całość miksujemy mikserem do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 15 minut.
Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż, rozbijamy lekko tłuczkiem do kotletów następnie posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem zostawiamy na 10 minut. Następnie cukinie obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu układamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu .