Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące kotlety z cukinii w cieście naleśnikowym z piwem to super przekąska lub przystawka .
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4435
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5893
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12663
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4435
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5893
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12663
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, jajka, piwo, całość miksujemy mikserem do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 15 minut.
Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż, rozbijamy lekko tłuczkiem do kotletów następnie posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem zostawiamy na 10 minut. Następnie cukinie obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu układamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu .