Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie obowiązkowo w święta.
malakser
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Grzyby, nawet w całości, podsmaża się na rumiano z cebulą, posiekany drobno czosnek dodaje się pod koniec, aby nie zgorzkniał. Grzyby doprawia się solą i pieprzem i gałką.
Trzeba je rozdrobnić w robocie/ malakserze tak aby pozostały wyczuwalne kawałeczki, jeszcze jajo i bułka, jak przy zwykłych kotletach. Masę się zostawia do stężenia. Uformowane kotlety obtacza się w bułce tartej i smaży na rumiano. Są smaczne na ciepło i zimno.
Smacznego :)