Do góry

Przekąski Przepis na:

Krakersy cebulowe z makiem i rozmarynem

Krakersy cebulowe z makiem i rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1395

Dodano:

Odsłon: 723

Rewelacyjna przekąska - kruche cebulowe ciasteczka z romarynowym finiszem. Przepis z książki Kolekcja kuchni włoskiem, ale lekko przeze mnie zmodyfikowany

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozmaryn ucieramy w moździerzu.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę.
    Wszystkie składaniki mieszamy razem i wyrabiamy z nich spójną masę.

    Ciasto rozwałkowujemy na ok 5mm. Wykrawamy krakersy o wielkości około 4 cm - ja używałam do tego noża do karbowanych frytek.

    Wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut, w tym ostatnie 10 minut na termoobiegu. Powinny się lekko zarumienić.

  2. Krakersy zostawiemy do ostygnięcia. Najlepsze są po kilku godzinach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń