Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 342 Ocena: 3087
Dodano: 16.08.2019
Odsłon: 839
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Rozmaryn ucieramy w moździerzu.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składaniki mieszamy razem i wyrabiamy z nich spójną masę.
Ciasto rozwałkowujemy na ok 5mm. Wykrawamy krakersy o wielkości około 4 cm - ja używałam do tego noża do karbowanych frytek.
Wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut, w tym ostatnie 10 minut na termoobiegu. Powinny się lekko zarumienić.
Krakersy zostawiemy do ostygnięcia. Najlepsze są po kilku godzinach
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babcitereskiciasta 18 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Ekstra.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 17 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Na pewno sa pyszne, wiem, gdyz robie podobne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz