Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna przekąska - kruche cebulowe ciasteczka z romarynowym finiszem. Przepis z książki Kolekcja kuchni włoskiem, ale lekko przeze mnie zmodyfikowany
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34122
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3473
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34122
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3473
Składniki
Rozmaryn ucieramy w moździerzu. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składaniki mieszamy razem i wyrabiamy z nich spójną masę. Ciasto rozwałkowujemy na ok 5mm. Wykrawamy krakersy o wielkości około 4 cm - ja używałam do tego noża do karbowanych frytek. Wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut, w tym ostatnie 10 minut na termoobiegu. Powinny się lekko zarumienić.
Krakersy zostawiemy do ostygnięcia. Najlepsze są po kilku godzinach