Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna przekąska - kruche cebulowe ciasteczka z romarynowym finiszem. Przepis z książki Kolekcja kuchni włoskiem, ale lekko przeze mnie zmodyfikowany
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 884
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1485
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 884
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1485
Składniki
Rozmaryn ucieramy w moździerzu. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składaniki mieszamy razem i wyrabiamy z nich spójną masę. Ciasto rozwałkowujemy na ok 5mm. Wykrawamy krakersy o wielkości około 4 cm - ja używałam do tego noża do karbowanych frytek. Wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut, w tym ostatnie 10 minut na termoobiegu. Powinny się lekko zarumienić.
Krakersy zostawiemy do ostygnięcia. Najlepsze są po kilku godzinach