Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krakersy z nori to słona przekąska, która jest chrupiąca i pyszna. Ten wyjątkowy przepis możesz wykorzystać na specjalne okazje albo jeśli lubisz próbować dania z całego świata.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 341
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 341
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Przygotuj głęboką patelnię. Wymieszaj na niej mąkę ryżową i wodę. Zacznij gotować na małym ogniu aż zrobi się przezroczysta kleista pasta o konsystencji gęstego lukru. Rozsmaruj nią arkusze nori do sushi i pozostaw do wyschnięcia.
Pokrój arkusze na małe kwadraty. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu wraz z olejem. Wrzucaj partiami przygotowane kwadraty i smaż z obydwóch stron aż zrobią się złote. Odsącz na papierowym ręczniku.