Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krakersy z nori to słona przekąska, która jest chrupiąca i pyszna. Ten wyjątkowy przepis możesz wykorzystać na specjalne okazje albo jeśli lubisz próbować dania z całego świata.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 812
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 812
Składniki
Przygotuj głęboką patelnię. Wymieszaj na niej mąkę ryżową i wodę. Zacznij gotować na małym ogniu aż zrobi się przezroczysta kleista pasta o konsystencji gęstego lukru. Rozsmaruj nią arkusze nori do sushi i pozostaw do wyschnięcia.
Pokrój arkusze na małe kwadraty. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu wraz z olejem. Wrzucaj partiami przygotowane kwadraty i smaż z obydwóch stron aż zrobią się złote. Odsącz na papierowym ręczniku.