Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krakersy z nori to słona przekąska, która jest chrupiąca i pyszna. Ten wyjątkowy przepis możesz wykorzystać na specjalne okazje albo jeśli lubisz próbować dania z całego świata.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Składniki
Przygotuj głęboką patelnię. Wymieszaj na niej mąkę ryżową i wodę. Zacznij gotować na małym ogniu aż zrobi się przezroczysta kleista pasta o konsystencji gęstego lukru. Rozsmaruj nią arkusze nori do sushi i pozostaw do wyschnięcia.
Pokrój arkusze na małe kwadraty. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu wraz z olejem. Wrzucaj partiami przygotowane kwadraty i smaż z obydwóch stron aż zrobią się złote. Odsącz na papierowym ręczniku.