Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krakersy z nori to słona przekąska, która jest chrupiąca i pyszna. Ten wyjątkowy przepis możesz wykorzystać na specjalne okazje albo jeśli lubisz próbować dania z całego świata.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1863
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 15
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3049
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1863
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 15
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3049
Składniki
Przygotuj głęboką patelnię. Wymieszaj na niej mąkę ryżową i wodę. Zacznij gotować na małym ogniu aż zrobi się przezroczysta kleista pasta o konsystencji gęstego lukru. Rozsmaruj nią arkusze nori do sushi i pozostaw do wyschnięcia.
Pokrój arkusze na małe kwadraty. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu wraz z olejem. Wrzucaj partiami przygotowane kwadraty i smaż z obydwóch stron aż zrobią się złote. Odsącz na papierowym ręczniku.