Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krakersy z nori to słona przekąska, która jest chrupiąca i pyszna. Ten wyjątkowy przepis możesz wykorzystać na specjalne okazje albo jeśli lubisz próbować dania z całego świata.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5408
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2505
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5408
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2505
Składniki
Przygotuj głęboką patelnię. Wymieszaj na niej mąkę ryżową i wodę. Zacznij gotować na małym ogniu aż zrobi się przezroczysta kleista pasta o konsystencji gęstego lukru. Rozsmaruj nią arkusze nori do sushi i pozostaw do wyschnięcia.
Pokrój arkusze na małe kwadraty. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu wraz z olejem. Wrzucaj partiami przygotowane kwadraty i smaż z obydwóch stron aż zrobią się złote. Odsącz na papierowym ręczniku.