Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je mężowi kiedy ogląda ważne mecze piłkarskie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać wodę gazowaną z mlekiem, wbić całe jajko, dodać sól , paprykę i olej. Następnie całość miksować dosypując stopniowo mąkę. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję słodkiej śmietany. Tak przygotowane - odstawiamy na godzinę by gluten zawarty w mące nabrał siły.
Cebulę obieramy i kroimy w 1/2 cm krążki. Delikatnie je rodzielamy. Każdy krążek panierujemy najpierw w mące, następnie w cieście naleśnikowym a na końcu w tartej bułce. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem czosnkowym na bazie majonezu i naturalnego jogurtu.