Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4745
Dodano: 24.11.2018
Odsłon: 6912
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do wysokiego naczynia wlać wodę gazowaną z mlekiem, wbić całe jajko, dodać sól , paprykę i olej. Następnie całość miksować dosypując stopniowo mąkę. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję słodkiej śmietany.
Tak przygotowane - odstawiamy na godzinę by gluten zawarty w mące nabrał siły.
Cebulę obieramy i kroimy w 1/2 cm krążki.
Delikatnie je rodzielamy.
Każdy krążek panierujemy najpierw w mące, następnie w cieście naleśnikowym a na końcu w tartej bułce. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obu stron.
Odsączamy na papierowym ręczniku.
Podajemy z sosem czosnkowym na bazie majonezu i naturalnego jogurtu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Maga67 02 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie co zrobić z olejem, który pozostanie po smażeniu krążków cebulowych? Odzyskać się chyba nie da, wylać to się skazi środowisko. Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 25 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie wyglądają.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 24 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszności <31 Kto głosował? | Odpowiedz