Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je mężowi kiedy ogląda ważne mecze piłkarskie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415531
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2601
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415531
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2601
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać wodę gazowaną z mlekiem, wbić całe jajko, dodać sól , paprykę i olej. Następnie całość miksować dosypując stopniowo mąkę. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję słodkiej śmietany. Tak przygotowane - odstawiamy na godzinę by gluten zawarty w mące nabrał siły.
Cebulę obieramy i kroimy w 1/2 cm krążki. Delikatnie je rodzielamy. Każdy krążek panierujemy najpierw w mące, następnie w cieście naleśnikowym a na końcu w tartej bułce. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem czosnkowym na bazie majonezu i naturalnego jogurtu.