Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zabierzemy Was w podróż smaków z prostym, ale niezwykle aromatycznym przepisem na krążki cebulowe. Te chrupiące pierścienie to nie tylko pyszna przekąska, ale także doskonały dodatek do wielu dań. Zanurzmy się wspólnie w aromatyczny świat kuchennych eksperymentów i odkryjmy, jak stworzyć te pyszne, chrupiące pierścienie cebuli, które podbiją Wasze podniebienia.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Małe krążki odkładamy i wykorzystujemy do innego dania. Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, dodajemy mąkę kukurydzianą, mleko oraz jajko. Całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dość gęste, konsystencji gęstej śmietany. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście a następnie smażymy na patelni lub w dużym garnku ze sporą ilością dobrze rozgrzanego oleju na złoto brązowy kolor, z obu stron. Krążki cebulowe smażymy partiami. Usmażone krążki wyjmujemy z oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.