Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zabierzemy Was w podróż smaków z prostym, ale niezwykle aromatycznym przepisem na krążki cebulowe. Te chrupiące pierścienie to nie tylko pyszna przekąska, ale także doskonały dodatek do wielu dań. Zanurzmy się wspólnie w aromatyczny świat kuchennych eksperymentów i odkryjmy, jak stworzyć te pyszne, chrupiące pierścienie cebuli, które podbiją Wasze podniebienia.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47886
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165737
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47886
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165737
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Małe krążki odkładamy i wykorzystujemy do innego dania. Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, dodajemy mąkę kukurydzianą, mleko oraz jajko. Całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dość gęste, konsystencji gęstej śmietany. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście a następnie smażymy na patelni lub w dużym garnku ze sporą ilością dobrze rozgrzanego oleju na złoto brązowy kolor, z obu stron. Krążki cebulowe smażymy partiami. Usmażone krążki wyjmujemy z oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.