Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zabierzemy Was w podróż smaków z prostym, ale niezwykle aromatycznym przepisem na krążki cebulowe. Te chrupiące pierścienie to nie tylko pyszna przekąska, ale także doskonały dodatek do wielu dań. Zanurzmy się wspólnie w aromatyczny świat kuchennych eksperymentów i odkryjmy, jak stworzyć te pyszne, chrupiące pierścienie cebuli, które podbiją Wasze podniebienia.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Małe krążki odkładamy i wykorzystujemy do innego dania. Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, dodajemy mąkę kukurydzianą, mleko oraz jajko. Całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dość gęste, konsystencji gęstej śmietany. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście a następnie smażymy na patelni lub w dużym garnku ze sporą ilością dobrze rozgrzanego oleju na złoto brązowy kolor, z obu stron. Krążki cebulowe smażymy partiami. Usmażone krążki wyjmujemy z oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.