Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zabierzemy Was w podróż smaków z prostym, ale niezwykle aromatycznym przepisem na krążki cebulowe. Te chrupiące pierścienie to nie tylko pyszna przekąska, ale także doskonały dodatek do wielu dań. Zanurzmy się wspólnie w aromatyczny świat kuchennych eksperymentów i odkryjmy, jak stworzyć te pyszne, chrupiące pierścienie cebuli, które podbiją Wasze podniebienia.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 198
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 834
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3454
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27263
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 198
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 834
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3454
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27263
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Małe krążki odkładamy i wykorzystujemy do innego dania. Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, dodajemy mąkę kukurydzianą, mleko oraz jajko. Całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dość gęste, konsystencji gęstej śmietany. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście a następnie smażymy na patelni lub w dużym garnku ze sporą ilością dobrze rozgrzanego oleju na złoto brązowy kolor, z obu stron. Krążki cebulowe smażymy partiami. Usmażone krążki wyjmujemy z oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.