Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i pikantna przekąska. Smakuje każdemu i na pewno zdrowsza niż chipsy.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 780
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113301
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1309
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 820
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 780
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113301
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1309
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 820
Składniki
Podane składniki zmiksowałem na gęste ciasto (konsystencja gorącego kisielu). Gotowe ciasto odstawiłem na bok, a w tym czasie obrałem cebulę i pokroiłem w plastry grubości 0,5- 1cm. Cebulę lekko oprószyłem mąką.
Rozgrzałem olej, maczałem w cieście pojedynczo plastry i smażyłem z obu stron. Usmażone odkładałem na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Do przygotowania cebulowych krążków przydadzą się szczypce, łatwo wtedy zanurzyć krążek w cieście.
Polecam również wypróbowanie wersji z bułką tartą. Krążek najpierw zanurzam w cieście, a następnie obtaczam w bułce i smażę.
Wypróbowałem 3 kolory cebuli białą, żółtą i czerwoną. Lubię pikantne więc u mnie jest dużo papryki i pieprzu. Im większa cebula tym ładniejsze krążki mi wychodziły.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumy, w połączniu z pieprzem "wymiata" cholesterol z organizmu.