Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i pikantna przekąska. Smakuje każdemu i na pewno zdrowsza niż chipsy.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 103
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 147
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 103
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 147
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 83
Składniki
Podane składniki zmiksowałem na gęste ciasto (konsystencja gorącego kisielu). Gotowe ciasto odstawiłem na bok, a w tym czasie obrałem cebulę i pokroiłem w plastry grubości 0,5- 1cm. Cebulę lekko oprószyłem mąką.
Rozgrzałem olej, maczałem w cieście pojedynczo plastry i smażyłem z obu stron. Usmażone odkładałem na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Do przygotowania cebulowych krążków przydadzą się szczypce, łatwo wtedy zanurzyć krążek w cieście.
Polecam również wypróbowanie wersji z bułką tartą. Krążek najpierw zanurzam w cieście, a następnie obtaczam w bułce i smażę.
Wypróbowałem 3 kolory cebuli białą, żółtą i czerwoną. Lubię pikantne więc u mnie jest dużo papryki i pieprzu. Im większa cebula tym ładniejsze krążki mi wychodziły.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumy, w połączniu z pieprzem "wymiata" cholesterol z organizmu.