Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka przekąska za grosze. Przygotujcie je przed zbliżającą się imprezę. Stanowią świetną alternatywę dla frytek czy chipsów.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38233
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38233
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Cebule obieramy z łupin. Kroimy w grube plastry o grubości około 5 mm. Pocięte plastry rozdzielamy na krążki.
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sól i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dolewamy mleko. Całość mieszamy do połączenia. Krążki cebulowe zanurzamy w powstałym cieście.
Bułkę tartą przesypujemy na talerz. Krążki zanurzone w cieście obtaczamy w bułce tartej.
Krążki cebulowe smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu po około 1-2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Usmażone krążki cebulowe odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionym sosem.