Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka przekąska za grosze. Przygotujcie je przed zbliżającą się imprezę. Stanowią świetną alternatywę dla frytek czy chipsów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10787
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4827
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9221
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10787
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4827
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9221
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Składniki
Cebule obieramy z łupin. Kroimy w grube plastry o grubości około 5 mm. Pocięte plastry rozdzielamy na krążki.
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sól i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dolewamy mleko. Całość mieszamy do połączenia. Krążki cebulowe zanurzamy w powstałym cieście.
Bułkę tartą przesypujemy na talerz. Krążki zanurzone w cieście obtaczamy w bułce tartej.
Krążki cebulowe smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu po około 1-2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Usmażone krążki cebulowe odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionym sosem.