Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka przekąska za grosze. Przygotujcie je przed zbliżającą się imprezę. Stanowią świetną alternatywę dla frytek czy chipsów.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44615
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181998
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44615
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181998
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Składniki
Cebule obieramy z łupin. Kroimy w grube plastry o grubości około 5 mm. Pocięte plastry rozdzielamy na krążki.
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sól i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dolewamy mleko. Całość mieszamy do połączenia. Krążki cebulowe zanurzamy w powstałym cieście.
Bułkę tartą przesypujemy na talerz. Krążki zanurzone w cieście obtaczamy w bułce tartej.
Krążki cebulowe smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu po około 1-2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Usmażone krążki cebulowe odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionym sosem.