Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka przekąska za grosze. Przygotujcie je przed zbliżającą się imprezę. Stanowią świetną alternatywę dla frytek czy chipsów.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1169
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4825
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1472
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1169
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4825
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1472
Składniki
Cebule obieramy z łupin. Kroimy w grube plastry o grubości około 5 mm. Pocięte plastry rozdzielamy na krążki.
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sól i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dolewamy mleko. Całość mieszamy do połączenia. Krążki cebulowe zanurzamy w powstałym cieście.
Bułkę tartą przesypujemy na talerz. Krążki zanurzone w cieście obtaczamy w bułce tartej.
Krążki cebulowe smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu po około 1-2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Usmażone krążki cebulowe odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy jeszcze ciepłe z ulubionym sosem.