Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 242
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 216
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 242
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 216
Składniki
Wątróbki z kaczki dokładnie oczyścić, opłukać i zalać mlekiem na ok. 30 min. Wątróbki osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć delikatnie mąką. Smażyć na rozgrzanym maśle z olejem. Wątróbki zdjąć z patelni i przełożyć do miski blendera. Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i też przełożyć do miski razem z pozostałym tłuszczem. Dodać jeszcze żółtka, pieprz, majeranek, gałkę i sól do smaku. Wszystko dokładnie utrzeć. Krem podawać do chleba. Doskonałym dodatkiem jest rzeżucha. Smacznego.