Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7033
Polecam.
Odsłon: 151
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5385
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2629
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7033
Polecam.
Odsłon: 151
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5385
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2629
Składniki
Wątróbki z kaczki dokładnie oczyścić, opłukać i zalać mlekiem na ok. 30 min. Wątróbki osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć delikatnie mąką. Smażyć na rozgrzanym maśle z olejem. Wątróbki zdjąć z patelni i przełożyć do miski blendera. Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i też przełożyć do miski razem z pozostałym tłuszczem. Dodać jeszcze żółtka, pieprz, majeranek, gałkę i sól do smaku. Wszystko dokładnie utrzeć. Krem podawać do chleba. Doskonałym dodatkiem jest rzeżucha. Smacznego.