Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie dla wszystkich miłośników krewetek:))
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
Krewetki umyć ,osuszyć ręcznikiem papierowym , posolić .
Oliwę wymieszać z cytryną ,dodać 2 roztarte ząbki czosnku ,nasmarowac i zostawić w lodówce na 3 godziny
Następnie smażyć na piękny kolor i podawać z cytryną
Przy konsumpcji odrywa się głowę i tułów ,a jadalne są tylko ogony , które bardzo łatwo obiera się z pancerza .