Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatkami jako starter do obiadu lub kolacji, albo po prostu lekkiego dania w połowie dnia.
Grill/patelnia,naczynie do marynaty, łyżeczka, waga
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3767
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113646
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3767
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113646
Składniki
Przygotowujemy przyprawy w naczyniu
Wrzucamy krewetki na przyprawy i dobrze mieszamy
Partiami smażymy krewetki na płaskiej płycie grila lub patelni wysmarowanej masłem. Po minucie na każdej stronie.
Usmażone krewetki składamy w naczyniu, a następnie aranżujemy według własnego uznania na talerzu z dodatkami.