Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatkami jako starter do obiadu lub kolacji, albo po prostu lekkiego dania w połowie dnia.
Grill/patelnia,naczynie do marynaty, łyżeczka, waga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 606
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 606
Składniki
Przygotowujemy przyprawy w naczyniu
Wrzucamy krewetki na przyprawy i dobrze mieszamy
Partiami smażymy krewetki na płaskiej płycie grila lub patelni wysmarowanej masłem. Po minucie na każdej stronie.
Usmażone krewetki składamy w naczyniu, a następnie aranżujemy według własnego uznania na talerzu z dodatkami.