Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 585
Dodano: 16.12.2010
Odsłon: 7508
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
dymke i czosnek smazymy na oliwie z oliwek...gdy sa szkliste dodajemy pomidory...gotujemy okolo 5 min,aby odparowal nadmiar soku...dodajemy przyprawy
krewetki ukladamy w zaroodpornym naczyniu, polewamy sosem...posypujemy pokruszona feta i wstawiamy do piekarnika na 20 min(200),tak aby feta lekko stopila sie i zarumienila
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

junisa3 04 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Zrobilam to danie i musze powiedziec REWELACJA! Ja rowniez obawialam sie ze 20 min. dla krewetek bedzie za duzo, ale byly na prawde idealne i pyszne!!! Beda czesto goscily na moim stole. Dziekuje za ten wysmienity przepis, pozdrawiam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

camellia 17 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
na 5 min. zgadzam sie z panem jezeli chodzi o smazenie....niech pan weznie pod uwage,ze naczynie do zapiekania,krewetki ,ktore sa surowe,oraz feta,sa zimne...tych ostatnich nie trzymam w tem. pokojowej...robilam je w niedziele i sama bylam zaskoczona...krewetki nie byly gumowe....piekarnika nie ustawialam na ''grill''...jezeli ktos uwaza,ze 20 min.to za duzo,prosze zapiekac wedlug uznania0 Kto głosował? | Odpowiedz

GeorgeB 16 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jak znam tajemnicę krewetek to 5 minut byłoby długo, im dłużej tym twardsze i gumowate. Coś wydaje mi się, że z tym czasem prażenia w 200 stopniach doprowadzić może do zespawania krewetek z patelnią !0 Kto głosował? | Odpowiedz