Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W połączeniu z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym - rewelacyjna przystawka... z ryżem - wyrafinowane danie główne.
Biała Caryca to pyszne ciasto z kremem śmietankowym i dużą ilością chrupiącyc...
Odsłon: 80404
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7712
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 173
Biała Caryca to pyszne ciasto z kremem śmietankowym i dużą ilością chrupiącyc...
Odsłon: 80404
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7712
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 173
Składniki
Mrożone krewetki koniecznie rozmrozić i odsączyć, świeże w skorupkach - obrać. Skropić sokiem z cytryny, wcisnąć czosnek, dodać przyprawę (ok. dwie szczypty), sól i pieprz do smaku. Wymieszać, można odstawić na ok. 1 godzin do lodówki. Obie mąki, jajko, mleko, olej, proszek do pieczenia, piwo, sól i pietruszkę wrzucić do blendera, zmieszać tak, by ciasto było gładkie o konsystencji gęstej śmietany. Krewetki moczyć w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączyć na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem. Do krewetek doskonale pasuje hiszpański sos aioli lub salsa oraz nasz rodzimy majonez, czy też sos tatarski :).