Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki - idealne na romantyczną kolację bądź przekąskę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2077
Składniki
Z mąki, wody, mleka, jajka zrobić ciasto (proporcje podałam "na oko", konsystencja ciasta ma przypominać gęstą śmietanę). Doprawić chilli, pieprzem, solą i natką. Odstawić na 10- 15 minut.
Krewetki rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Krewetki moczyć w cieście, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Gotowe krewetki odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Świetnie smakuje z lampką białego, półwytrawnego wina.