Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki - idealne na romantyczną kolację bądź przekąskę.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14858
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2886
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3431
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14858
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2886
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3431
Składniki
Z mąki, wody, mleka, jajka zrobić ciasto (proporcje podałam "na oko", konsystencja ciasta ma przypominać gęstą śmietanę). Doprawić chilli, pieprzem, solą i natką. Odstawić na 10- 15 minut.
Krewetki rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Krewetki moczyć w cieście, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Gotowe krewetki odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Świetnie smakuje z lampką białego, półwytrawnego wina.