Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki - idealne na romantyczną kolację bądź przekąskę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Z mąki, wody, mleka, jajka zrobić ciasto (proporcje podałam "na oko", konsystencja ciasta ma przypominać gęstą śmietanę). Doprawić chilli, pieprzem, solą i natką. Odstawić na 10- 15 minut.
Krewetki rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Krewetki moczyć w cieście, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Gotowe krewetki odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Świetnie smakuje z lampką białego, półwytrawnego wina.