Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy Rok trzeba go godnie zacząć, więc dzisiaj serwuję moje ulubione krewetki czerwone argentyńskie w tempurze. Krewetki bardzo proste do zrobienia, a dla miłośników tych stworzeń, to prawdziwa uczta :-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4623
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424506
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4623
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424506
Składniki
Krewetki oczyścić i usunąć pancerze, zostawić tylko ogonki. Następnie skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Odstawić na 20 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miseczki wlewamy zimną wodę, dodajemy obie mąki, jajko, doprawiamy solą i pieprzem (gdyby ciasto było bardzo gęste można jeszcze dolać odrobinę wody).
W rondelku rozgrzewamy olej. Każdą krewetkę moczymy w cieście trzymając za ogonek i wrzucamy na gorący olej. Smażymy 3-4 minuty do zrumienienia. Następnie krewetki przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Najlepsze są zjedzone od razu. Można podawać z ulubionymi sosami. SMACZNEGO!!!