Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy Rok trzeba go godnie zacząć, więc dzisiaj serwuję moje ulubione krewetki czerwone argentyńskie w tempurze. Krewetki bardzo proste do zrobienia, a dla miłośników tych stworzeń, to prawdziwa uczta :-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Krewetki oczyścić i usunąć pancerze, zostawić tylko ogonki. Następnie skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Odstawić na 20 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miseczki wlewamy zimną wodę, dodajemy obie mąki, jajko, doprawiamy solą i pieprzem (gdyby ciasto było bardzo gęste można jeszcze dolać odrobinę wody).
W rondelku rozgrzewamy olej. Każdą krewetkę moczymy w cieście trzymając za ogonek i wrzucamy na gorący olej. Smażymy 3-4 minuty do zrumienienia. Następnie krewetki przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Najlepsze są zjedzone od razu. Można podawać z ulubionymi sosami. SMACZNEGO!!!