Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przekąskę
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 230
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1683
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3499
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27890
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 230
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1683
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3499
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27890
Składniki
Rozmrożone krewetki, umyć osuszyć, obrać z pancerzyków. (jesli ktoś woli, nie musi obierac) Naciąć na grzbiecie i usunąć jelito (czarna żyłka).
Posolić, popieprzyć.
Oliwe z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić krewetki, piec minute z jednej strony, przewrócić, dodać posiekany czosnek i pieruszke, smażyć kolejną minutę.
Gotowe krewetki, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.