Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przekąskę
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2912
Składniki
Rozmrożone krewetki, umyć osuszyć, obrać z pancerzyków. (jesli ktoś woli, nie musi obierac) Naciąć na grzbiecie i usunąć jelito (czarna żyłka).
Posolić, popieprzyć.
Oliwe z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić krewetki, piec minute z jednej strony, przewrócić, dodać posiekany czosnek i pieruszke, smażyć kolejną minutę.
Gotowe krewetki, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.