Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przekąskę
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2101
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421365
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2054
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2101
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421365
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2054
Składniki
Rozmrożone krewetki, umyć osuszyć, obrać z pancerzyków. (jesli ktoś woli, nie musi obierac) Naciąć na grzbiecie i usunąć jelito (czarna żyłka).
Posolić, popieprzyć.
Oliwe z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić krewetki, piec minute z jednej strony, przewrócić, dodać posiekany czosnek i pieruszke, smażyć kolejną minutę.
Gotowe krewetki, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.