Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, aksamitnie gładki, słonecznie żółty i niesamowicie pyszny sos na bazie mango to absolutny HIT, którego pierwszy raz miałam okazję próbować w mojej ulubionej hiszpańskiej restauracji.Tamtejsze przegrzebki w sosie mango były moja inspiracją przy tworzeniu tego przepisu. Ta znakomita przystawka posiada wszystko, czego potrzeba, aby zadziwić Twojego potencjalnego gościa :)
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3058
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4713
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 396
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 261
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 420
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3058
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4713
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 396
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 261
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 420
Składniki
1. Krewetki oczyszczamy i przyprawiamy 2. Mango i cebulę kroimy w kostkę, a następnie dusimy na maśle aż zmiękną ( ok. 5 min.) 3. Do sosu dodajemy śmietankę i chwilkę odparowujemy. 4. Rozgrzewany na patelni łyżkę oleju i smażymy krewetki po 1,5 min z każdej strony. 5. W międzyczasie sos dokładnie blendujemy i ponownie podgrzewamy. 6. i.... gotowe :) Mam nadzieję, że ten przepis przypadnie Wam do gustu :) Sos na bazie mango możemy wykorzystać również do szparagów, przegrzebek czy azjatyckiego makaronu. Proponuję zapamiętać go na dłużej :) Zapraszam też do wypróbowania: Krewetek w orzechowej panierce i Krewetek w maśle czosnkowym :)