Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z kapustą i pieczarkami .

Krokiety z kapustą i pieczarkami .

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 715

Dodano:

Odsłon: 6222

fajne danie np.jako przekąska

Składniki

  • składniki na naleśniki: 2 jajka,
  • szczypta soli i cukru,
  • 3 szklanki mąki,
  • 3 szklanki mleka,
  • pół szklanki wody,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • farsz: 1 kg kapusty kiszonej,
  • 500 g pieczarek,
  • przyprawa z dodatkiem soli (według siebie),
  • pieprz czarny (według swego smaku),
  • 1 średnia cebula,
  • 6 - 8 łyżek oleju .
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. wykonanie : Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, smażyć naleśniki na odrobince oleju.

  2. wykonanie farszu: Kapustę obgotować do miękkości w wodzie odcedzić, na patelni usmażyć cebulkę na lekko brązowo, dodać pokrojone pieczarki i nadal smażyć. Usmażone dodać do kapusty i wszystko razem jeszcze smażyć przez około 20 minut na wolnym ogniu, doprawić według swego gustu.

  3. wykonanie : Do usmażonych naleśników nałożyć łyżkę farszu, zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej obsmażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń