Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie mogę się zdecydować, które są smaczniejsze, więc zawsze robię z kapustą i grzybami i z mięsem na Święta.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 530
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5513
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 530
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5513
 
         
         
                Składniki
Kiszona kapustę trzeba przepłukać jeśli jest bardzo kwaśna. Poszatkowaną dałam do garnka , podlałam wodą do zakrycia i gotowałam do miękkości z zielem , liściem i kminkiem. Mi to zajęło około 35 min- woda prawie zniknie.
Posiekałam rozmrożone podgrzybki. Na patelni zeszkliłam posiekaną cebulę i dodałam podgrzybki- smażyłam je aż woda zniknie a same zaczęły się lekko rumienić.
Po podsmażonych grzybów dodałam kapustę i przyprawy. Sól, pieprz, kminek, majeranek, czerwoną suszoną słodką paprykę. Mieszałam, podsmażałam i i doprawiałam aż smak był idealny.
Usmażyłam cieniusieńkie naleśniki z dosyć rzadkiego ciasta. Zawinięte krokiety obtaczałam w bułce i krokiety lekko rumieniłam na prawie suchej patelni.
:D
Smacznego :)