Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie mogę się zdecydować, które są smaczniejsze, więc zawsze robię z kapustą i grzybami i z mięsem na Święta.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 225
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 147
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 529
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 225
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 147
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 529
Składniki
Kiszona kapustę trzeba przepłukać jeśli jest bardzo kwaśna. Poszatkowaną dałam do garnka , podlałam wodą do zakrycia i gotowałam do miękkości z zielem , liściem i kminkiem. Mi to zajęło około 35 min- woda prawie zniknie.
Posiekałam rozmrożone podgrzybki. Na patelni zeszkliłam posiekaną cebulę i dodałam podgrzybki- smażyłam je aż woda zniknie a same zaczęły się lekko rumienić.
Po podsmażonych grzybów dodałam kapustę i przyprawy. Sól, pieprz, kminek, majeranek, czerwoną suszoną słodką paprykę. Mieszałam, podsmażałam i i doprawiałam aż smak był idealny.
Usmażyłam cieniusieńkie naleśniki z dosyć rzadkiego ciasta. Zawinięte krokiety obtaczałam w bułce i krokiety lekko rumieniłam na prawie suchej patelni.
:D
Smacznego :)