Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam propozycję krokiecików z serem i szynką. Oczekiwanie na ciasto chwilkę trwa, ale ich smak wynagradza cierpliwość. :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4387
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34288
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2000
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113697
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4387
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34288
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2000
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113697
Składniki
1. Zetrzeć ser na małych oczkach. 2. Pokroić wędlinę w drobną kostkę. 3. Pokroić szczypiorek. 4. Zasmażyć masło z mąką i rozprowadzić mlekiem. Dodać żółtka i ser. Wymieszać na gładki, gęsty sos. Posolić i popierzyć do smaku. 5. Dodać wędlinę oraz szczypiorek. 6. Gdy masą ostygnie, przełożyć ją na deskę i uformować z niej prostokątny placek, który następnie owinąć folią. Chłodzić w zamrażarce ok godziny półtorej. 7. Po tym czasie masę odwinąć z folii i pokroić ją na kwadraty.
8. W jednym talerzu rozbełtać jajka na panierkę, do drugiego wsypać bułkę tartą. 9. Na patelni rozgrzać olej. 10. Panierować krokiety w podwójnej panierce i smażyć na małym ogniu. Smacznego! :)