Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i tania w przyrządzeniu zakąska. Miła odmiana od "standardowych" krokietów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej), obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, po dwie łyżki bułki tartej i sera. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować podłużne, owalne krokieciki, obtaczać je w roztrzepanym jajku i pozostałej bułce tartej wymieszanej z pozostałym serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Czas przygotowania 45 min. bez czasu chłodzenia ziemniaków.