Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i tania w przyrządzeniu zakąska. Miła odmiana od "standardowych" krokietów.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej), obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, po dwie łyżki bułki tartej i sera. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować podłużne, owalne krokieciki, obtaczać je w roztrzepanym jajku i pozostałej bułce tartej wymieszanej z pozostałym serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Czas przygotowania 45 min. bez czasu chłodzenia ziemniaków.