Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przekąskę z czerwonym barszczykiem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1259
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 459
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3426
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1019
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1259
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 459
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3426
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1019
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na stolnicy i cienko rozwałkować na prostokąt. Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i udusić na tłuszczu z cebulą. Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku.
Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto, zwinąć jak roladę.
Następnie pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.