Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przekąskę z czerwonym barszczykiem.
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 121
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3754
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 121
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3754
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na stolnicy i cienko rozwałkować na prostokąt. Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i udusić na tłuszczu z cebulą. Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku.
Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto, zwinąć jak roladę.
Następnie pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.