Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z tuńczyka i oliwek, w sam raz do przegryzienia w chwili małego głodu ;) Wychodzi ok 10 sztuk.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 763
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22801
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15211
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4911
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45762
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 763
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22801
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15211
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4911
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45762
Składniki
Ciasto: mąkę i margarynę posiekać nożem aż się połączą. Dodać jajka, śmietanę i wodę i delikatnie mieszać nożem aż się połączą. Zagnieść rękami kulę z ciasta. Wstawić do lodówki na 0,5 - 1 godz.
Nadzienie: Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle. Następnie wymieszać z odsączonym tuńczykiem i pokrojonymi w połówki/ćwiartki oliwkami. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na cienki placek - ok 0,5 cm. Pokroić w kwadraty i na każdy nałożyć nadzienie. Złożyć po przekątnej na kształt trójkąta.
Piec w 190 stopniach ok 20 min - w zależności od opcji, ale chodzi o to żeby się lekko zarumieniły. Po wyjęciu posypać ostrą papryką.