Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z tuńczyka i oliwek, w sam raz do przegryzienia w chwili małego głodu ;) Wychodzi ok 10 sztuk.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2554
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2554
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11206
Składniki
Ciasto: mąkę i margarynę posiekać nożem aż się połączą. Dodać jajka, śmietanę i wodę i delikatnie mieszać nożem aż się połączą. Zagnieść rękami kulę z ciasta. Wstawić do lodówki na 0,5 - 1 godz.
Nadzienie: Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle. Następnie wymieszać z odsączonym tuńczykiem i pokrojonymi w połówki/ćwiartki oliwkami. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na cienki placek - ok 0,5 cm. Pokroić w kwadraty i na każdy nałożyć nadzienie. Złożyć po przekątnej na kształt trójkąta.
Piec w 190 stopniach ok 20 min - w zależności od opcji, ale chodzi o to żeby się lekko zarumieniły. Po wyjęciu posypać ostrą papryką.