Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, super słodka i soczysta kukurydza gotowana w kolbach posmarowana masłem czosnkowym.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18428
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18428
Składniki
Kolby kukurydzy starannie oczyścić z liści i włosków. Do garnka wlać mleko, włożyć kolby kukurydzy i wlać tyle wody, aby kukurydza swobodnie pływała w garnku i zagotować. Młodą kukurydzę gotować na niewielkim ogniu do 10 minut, lub do czasu aż będzie gotowa. Można nakłuć kukurydzę widelcem - jeżeli ziarenka pękają, kukurydza jest gotowa.
W tym czasie wymieszać miękkie masło z czosnkiem i odrobiną soli.
Ugotowaną kukurydzę ostrożnie wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z masłem czosnkowym.