Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, super słodka i soczysta kukurydza gotowana w kolbach posmarowana masłem czosnkowym.
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1498
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 997
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 743
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 82
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1498
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 997
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 743
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 82
Składniki
Kolby kukurydzy starannie oczyścić z liści i włosków. Do garnka wlać mleko, włożyć kolby kukurydzy i wlać tyle wody, aby kukurydza swobodnie pływała w garnku i zagotować. Młodą kukurydzę gotować na niewielkim ogniu do 10 minut, lub do czasu aż będzie gotowa. Można nakłuć kukurydzę widelcem - jeżeli ziarenka pękają, kukurydza jest gotowa.
W tym czasie wymieszać miękkie masło z czosnkiem i odrobiną soli.
Ugotowaną kukurydzę ostrożnie wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z masłem czosnkowym.