Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, super słodka i soczysta kukurydza gotowana w kolbach posmarowana masłem czosnkowym.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 122
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 626
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3473
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4151
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 122
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 626
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3473
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4151
Składniki
Kolby kukurydzy starannie oczyścić z liści i włosków. Do garnka wlać mleko, włożyć kolby kukurydzy i wlać tyle wody, aby kukurydza swobodnie pływała w garnku i zagotować. Młodą kukurydzę gotować na niewielkim ogniu do 10 minut, lub do czasu aż będzie gotowa. Można nakłuć kukurydzę widelcem - jeżeli ziarenka pękają, kukurydza jest gotowa.
W tym czasie wymieszać miękkie masło z czosnkiem i odrobiną soli.
Ugotowaną kukurydzę ostrożnie wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z masłem czosnkowym.