Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, super słodka i soczysta kukurydza gotowana w kolbach posmarowana masłem czosnkowym.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3967
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19978
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3103
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4366
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3967
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19978
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3103
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4366
Składniki
Kolby kukurydzy starannie oczyścić z liści i włosków. Do garnka wlać mleko, włożyć kolby kukurydzy i wlać tyle wody, aby kukurydza swobodnie pływała w garnku i zagotować. Młodą kukurydzę gotować na niewielkim ogniu do 10 minut, lub do czasu aż będzie gotowa. Można nakłuć kukurydzę widelcem - jeżeli ziarenka pękają, kukurydza jest gotowa.
W tym czasie wymieszać miękkie masło z czosnkiem i odrobiną soli.
Ugotowaną kukurydzę ostrożnie wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z masłem czosnkowym.