Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów rozejdą się w mgnieniu oka! Uwielbiam takie kolorowe jedzenie! Nie tylko cieszą oko, ale i są źródłem takich witamin jak D, E, K, witamin z grupy B a także wielu ważnych minerałów. Zapraszam do sprawdzenia tych dobroci! :)
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 88
Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszy...
Odsłon: 133
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 38
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3702
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 88
Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszy...
Odsłon: 133
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 38
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3702
Składniki
Kolby kukurydzy oczyścić z liści, umyć. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić. Kukurydzę gotować we wrzątku przez 20 minut.
Po ugotowaniu kukurydzę wyjąć i przekroić na 3 części. Na patelni rozgrzać masło. Czosnek, orzechy posiekać, wrzucić na masło. Krótko przesmażyć. Kukurydzę smażyć z dwóch stron przez kilka minut. Uważać, żeby nie spalić czosnku.
Na półmisku rozłożyć sałatę, skropić oliwą z oliwek, posolić, popieprzyć. Ułożyć kukurydzę. Polać masełkiem z czosnkiem i orzechami. Dodać pomidorki.
Smacznego! :)