Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów rozejdą się w mgnieniu oka! Uwielbiam takie kolorowe jedzenie! Nie tylko cieszą oko, ale i są źródłem takich witamin jak D, E, K, witamin z grupy B a także wielu ważnych minerałów. Zapraszam do sprawdzenia tych dobroci! :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117892
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8309
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3088
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117892
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8309
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3088
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Kolby kukurydzy oczyścić z liści, umyć. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić. Kukurydzę gotować we wrzątku przez 20 minut.
Po ugotowaniu kukurydzę wyjąć i przekroić na 3 części. Na patelni rozgrzać masło. Czosnek, orzechy posiekać, wrzucić na masło. Krótko przesmażyć. Kukurydzę smażyć z dwóch stron przez kilka minut. Uważać, żeby nie spalić czosnku.
Na półmisku rozłożyć sałatę, skropić oliwą z oliwek, posolić, popieprzyć. Ułożyć kukurydzę. Polać masełkiem z czosnkiem i orzechami. Dodać pomidorki.
Smacznego! :)