Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów rozejdą się w mgnieniu oka! Uwielbiam takie kolorowe jedzenie! Nie tylko cieszą oko, ale i są źródłem takich witamin jak D, E, K, witamin z grupy B a także wielu ważnych minerałów. Zapraszam do sprawdzenia tych dobroci! :)
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawart...
Odsłon: 2362
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 47
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawart...
Odsłon: 2362
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 47
Składniki
Kolby kukurydzy oczyścić z liści, umyć. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić. Kukurydzę gotować we wrzątku przez 20 minut.
Po ugotowaniu kukurydzę wyjąć i przekroić na 3 części. Na patelni rozgrzać masło. Czosnek, orzechy posiekać, wrzucić na masło. Krótko przesmażyć. Kukurydzę smażyć z dwóch stron przez kilka minut. Uważać, żeby nie spalić czosnku.
Na półmisku rozłożyć sałatę, skropić oliwą z oliwek, posolić, popieprzyć. Ułożyć kukurydzę. Polać masełkiem z czosnkiem i orzechami. Dodać pomidorki.
Smacznego! :)