Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawie tradycyjne danie, delikatne i sycące, będzie też świetnym dodatkiem do noworocznego barszczu
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99979
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99979
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Mleko delikatnie podgrzać. Z ciepłego mleka, łyżeczki cukru i drożdży przygotować zaczyn. W misce zmieszać mąkę ze szczyptą soli, dodać łyżkę oleju i zaczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto, zostawić po przykryciem na ok 30 minut d wyrośnięcia,
Kapustę odcisnąć, pokroić gotować w niewielkiej ilości wody ok 30 minut. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i przesmażyć na oleju. Dodać do kapusty, doprawić do smaku. Przestudzić.
Ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na duży prostokąt , grubość max 0,5 cm. Na ciasto wyłożyć farsz, rozsmarować i zwinąć ja roladę. Przełożyć na wysmarowaną olejem blachę i piec ok. 45 minut w nagrzanym 190 stopni piekarniku. Podawać na ciepło lub zimno. Kulebiak może być przekąską lub dodatkiem do czystych zup.Rewelacyjny jest na ciepło z czerwonym barszczem