Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki fasolowe to alternatywa dla klasycznych kuleczek ziemniaczany ;) Są świetnym dodatkiem do sosów zarówno mięsnych, jak i innych. Są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 349
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1712
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 349
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1712
Składniki
Najpierw gotujemy fasolę w osolonej wodzi do miękkości. Ugotowaną miksujemy na gładką masę. Dodajemy do niej jajko i obie mąki.
Następnie z ciasta formujemy małe kuleczki. Smażymy je w głębokim tłuszczu, np. we frytkownicy w 170°C na złoty kolor.
Na koniec przekładamy je na ręcznik papierowy do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące. Idealnie pasują do wszelkiego rodzaju sosów. Smacznego ;)