Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rybno-mięsne klopsiki.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4421
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2725
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4421
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2725
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
Filet mielimy i dodajemy do mielonego mięsa. Mieszamy z jajkiem i przyprawami. Dodajemy bułki tartej, aż masa będzie na tyle gęsta, żeby dało się formowa klopsy. Uformowane kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Takie kulki już same w sobie są pyszne :) jeśli nie zjecie wszystkiego, to do reszty zróbcie zalewę Cebulę kroimy na plastry. Wodę z octem, cukrem, solą, cebulą i przyprawami gotujemy, aż zawrze. Klopsy wkładamy do słoika, zalewamy zalewą. Kiedy ostygnie wkładamy do lodówki. Po 3 dniach można się zajadać