Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rybno-mięsne klopsiki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Filet mielimy i dodajemy do mielonego mięsa. Mieszamy z jajkiem i przyprawami. Dodajemy bułki tartej, aż masa będzie na tyle gęsta, żeby dało się formowa klopsy. Uformowane kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Takie kulki już same w sobie są pyszne :) jeśli nie zjecie wszystkiego, to do reszty zróbcie zalewę Cebulę kroimy na plastry. Wodę z octem, cukrem, solą, cebulą i przyprawami gotujemy, aż zawrze. Klopsy wkładamy do słoika, zalewamy zalewą. Kiedy ostygnie wkładamy do lodówki. Po 3 dniach można się zajadać