Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki serowe to doskonała przekąska na imprezę, Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy połączyć ser feta z serkiem kanapkowym, dodać przyprawy, uformować kulki i obtoczyć je w dowolnej mieszance przypraw, ziół, orzechów, ziaren lub w pokruszonych krakersach. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis i wykorzystajcie go przy nadarzającej się okazji.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14564
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4498
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 567
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14564
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4498
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 567
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Ser feta i serek kanapkowy przekładamy do miski. Składniki mieszamy ze sobą. Serową masę dzielimy na dwie części.
Krakersy i pestki dyni przekładamy do blendera kielichowego i miksujemy. Połowę zmielonych krakersów z pestkami dodajemy do pierwszej części serowej masy. Składniki mieszamy. Formujemy serowe kulki. Obtaczamy je w pozostałej części zmielonych krakersów i pestek słonecznika.
Natkę pietruszki i koperek drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki. Połowę ziół z przyprawami dodajemy do drugiej części serowej masy. Składniki mieszamy i formujemy równiej wielkości serowe kulki. Na koniec obtaczamy je w pozostałej części ziół i przypraw.
Kulki serowe układamy na desce lub talerzu. Przed podaniem schładzamy je przez około 2 godziny w lodówce.