Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki serowe to doskonała przekąska na imprezę, Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy połączyć ser feta z serkiem kanapkowym, dodać przyprawy, uformować kulki i obtoczyć je w dowolnej mieszance przypraw, ziół, orzechów, ziaren lub w pokruszonych krakersach. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis i wykorzystajcie go przy nadarzającej się okazji.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ser feta i serek kanapkowy przekładamy do miski. Składniki mieszamy ze sobą. Serową masę dzielimy na dwie części.
Krakersy i pestki dyni przekładamy do blendera kielichowego i miksujemy. Połowę zmielonych krakersów z pestkami dodajemy do pierwszej części serowej masy. Składniki mieszamy. Formujemy serowe kulki. Obtaczamy je w pozostałej części zmielonych krakersów i pestek słonecznika.
Natkę pietruszki i koperek drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki. Połowę ziół z przyprawami dodajemy do drugiej części serowej masy. Składniki mieszamy i formujemy równiej wielkości serowe kulki. Na koniec obtaczamy je w pozostałej części ziół i przypraw.
Kulki serowe układamy na desce lub talerzu. Przed podaniem schładzamy je przez około 2 godziny w lodówce.