Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki serowe to doskonały pomysł na imprezową przystawkę. Są smaczne, poręczne i bardzo efektowne. Możesz zrobić je z wykorzystaniem wielu kolorowych dodatków. Baza z serów świetnie komponuje się z posiekanym szczypiorkiem, zmielonymi orzechami, czarnuszką, papryką w proszku... Dla wielbicieli konkretów możesz przygotować kulki serowe obtoczone w wędzonym boczku.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2310
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2310
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Składniki
Zetrzyj ser żółty na drobnych oczkach tarki. Zblenduj ser z niebieską pleśnią i ser typu feta. Przeciśnij przez praskę ząbek czosnku.
Wymieszaj wszystkie sery (starty i zblendowane) na jednolitą masę z serkiem kremowym i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem (użyj soli ostrożnie, pamiętając, że serki już są słone). Masa powinna być plastyczna, ale gęsta. W razie potrzeby dodaj więcej sera żółtego. Wstaw masę do lodówki.
Zwilżonymi dłońmi uformuj ze schłodzonej masy serowej niewielkie kulki. Obtocz je w przygotowanych składnikach, przykładowo – w drobno posiekanym boczku oraz wiórkach sera cheddar. Układaj na półmisku na krakersach.