Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3595
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422683
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2439
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3595
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422683
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2439
Składniki
Ząbki czosnku obierz, zmiażdż, rozetrzyj z solą. Mieszanką natrzyj tuszkę kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Włóż do lodówki na około godzinę. Wątróbki oczyść, wymocz, osącz, drobno pokrój. Bułkę namocz w mleku. Koperek posiekaj. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka utrzyj z masłem. Wymieszaj z koperkiem i odciśniętą bułką. Dodaj rozdrobnione wątróbki. Schłodzone białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Pianę z białek ostrożnie połącz z masą. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaka napełnij przygotowanym farszem lekko upychając łyżką. Otwory zepnij wykałaczkami. Nóżki zwiąż bawełnianą nicią. Tuszkę posmaruj stopionym masłem. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozrzanego do temperatury 180 st. Piecz godzinę.