Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Ząbki czosnku obierz, zmiażdż, rozetrzyj z solą. Mieszanką natrzyj tuszkę kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Włóż do lodówki na około godzinę. Wątróbki oczyść, wymocz, osącz, drobno pokrój. Bułkę namocz w mleku. Koperek posiekaj. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka utrzyj z masłem. Wymieszaj z koperkiem i odciśniętą bułką. Dodaj rozdrobnione wątróbki. Schłodzone białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Pianę z białek ostrożnie połącz z masą. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaka napełnij przygotowanym farszem lekko upychając łyżką. Otwory zepnij wykałaczkami. Nóżki zwiąż bawełnianą nicią. Tuszkę posmaruj stopionym masłem. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozrzanego do temperatury 180 st. Piecz godzinę.