Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na pysznego kurczaka o soczystym mięsku i pikantnej chrupiącej panierce. Kurczak smakuje wyśmienicie, smakiem podobny do kurczaka jakim zajadamy się w KFC. Polecam wypróbować przepis i przygotować takiego kurczaka samemu w domu.
miska, nóż, ręcznik papierowy, szklanka, pojemnik z zamknięciem, głębsza patelnia lub rondel, widelec,
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2332
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3474
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4220
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74173
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 576
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2332
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3474
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4220
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74173
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 576
Składniki
Filet po oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu kroimy w mniejsze lecz nie za małe kawałki. Mięso przekładamy do miski , dodajemy przyprawy mieszamy , zakrywamy ścierką i odkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto; Wszystkie składniki na przekładamy do większego naczynia i miksujemy na gładkie , jednolite ciasto. (ciasto powinno mieć konsystencje kwaśnej śmietany). Do przygotowanego ciasta włożyć kawałki kurczaka wymieszać , zakryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Do zamykanego pojemnika ( może być plastikowy ) wsypać mąkę (2 szklanki), wkładać po kilka kawałków kurczaka , zamknąć pojemnik i energicznie potrząsnąć. Kawałki wyjąc i włożyć nastepnie i tak przygotować wszystkie kawałki. Na głębszej patelni lub w rondlu rozgrzać olej , wkładać porcjami kawałki opanierowanego kurczaka i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać w towarzystwie ulubionego sosu na przykład czosnkowego. Smacznego
Kawałki kurczaka włożyć do przypraw i wymieszać.
Kurczaka wkładamy do przygotowanego ciasta obtaczamy i smażymy na rozgrzanym oleju
Kurczak po usmażeniu gotowy do podania.