Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 124
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 53
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 48
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 46
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 79
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 124
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 53
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 48
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 46
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 79
Składniki
Kurczaka podziel na części, ułóż w żaroodpornej formie. Cebulę obierz, pokrój w piórka, szalotki posiekaj, a pomidory pokrój na kawałki. Dodaj do kurczaka wraz z nieobranymi ząbkami czosnku i koncentratem (możesz go rozprowadzić w niewielkiej ilości wody lub bulionu drobiowego). Posyp solą, pieprzem i ziołami, obłóż gałązkami pomidorków. Skrop oliwą, piecz 30 minut w temp. 210 st., często podlewając mięso tworzącym się sosem.