Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10407
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 587
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10407
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 587
Składniki
Kurczaka podziel na części, ułóż w żaroodpornej formie. Cebulę obierz, pokrój w piórka, szalotki posiekaj, a pomidory pokrój na kawałki. Dodaj do kurczaka wraz z nieobranymi ząbkami czosnku i koncentratem (możesz go rozprowadzić w niewielkiej ilości wody lub bulionu drobiowego). Posyp solą, pieprzem i ziołami, obłóż gałązkami pomidorków. Skrop oliwą, piecz 30 minut w temp. 210 st., często podlewając mięso tworzącym się sosem.