Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaka w cieście francuskim
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1053
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 426
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 406
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1053
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 426
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Na maśle podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy sola i pieprzem. Pieczarki staramy się jak najmniej mieszać łopatką (pieczarki puszczają bardzo dużo płynów podczas mieszania), aby wymieszać najlepiej poruszać patelnią. Podsmażone pieczarki wyciągamy. Na tej samej patelni (bez mycia) na niewielkiej ilości podsmażamy drobno pokrojonego kurczaka doprawionego przyprawą do kurczaka. Po podsmażeniu kurczaka przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone pieczarki i kurczaka przekładamy do miski, dodajemy kukurydze oraz zieloną pietruszkę doprawiamy sola i pieprzem.
Z przygotowanego farszu przygotujemy dwa rulony. Na rozłożone ciasto nakładamy połowę przygotowanego farszu i zwijamy. Po zwinięciu wkładamy do lodówki na około pół godziny aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu nacinamy, aby po upieczeniu lepiej się porcjowało. Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temp. 210-215 stopni ok 15 -20 minut lub do zarumienienia się ciasta.