Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaka w cieście francuskim
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1450
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3620
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1331
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1450
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3620
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1331
Składniki
Na maśle podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy sola i pieprzem. Pieczarki staramy się jak najmniej mieszać łopatką (pieczarki puszczają bardzo dużo płynów podczas mieszania), aby wymieszać najlepiej poruszać patelnią. Podsmażone pieczarki wyciągamy. Na tej samej patelni (bez mycia) na niewielkiej ilości podsmażamy drobno pokrojonego kurczaka doprawionego przyprawą do kurczaka. Po podsmażeniu kurczaka przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone pieczarki i kurczaka przekładamy do miski, dodajemy kukurydze oraz zieloną pietruszkę doprawiamy sola i pieprzem.
Z przygotowanego farszu przygotujemy dwa rulony. Na rozłożone ciasto nakładamy połowę przygotowanego farszu i zwijamy. Po zwinięciu wkładamy do lodówki na około pół godziny aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu nacinamy, aby po upieczeniu lepiej się porcjowało. Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temp. 210-215 stopni ok 15 -20 minut lub do zarumienienia się ciasta.