Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaka w cieście francuskim
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414736
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414736
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Na maśle podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy sola i pieprzem. Pieczarki staramy się jak najmniej mieszać łopatką (pieczarki puszczają bardzo dużo płynów podczas mieszania), aby wymieszać najlepiej poruszać patelnią. Podsmażone pieczarki wyciągamy. Na tej samej patelni (bez mycia) na niewielkiej ilości podsmażamy drobno pokrojonego kurczaka doprawionego przyprawą do kurczaka. Po podsmażeniu kurczaka przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone pieczarki i kurczaka przekładamy do miski, dodajemy kukurydze oraz zieloną pietruszkę doprawiamy sola i pieprzem.
Z przygotowanego farszu przygotujemy dwa rulony. Na rozłożone ciasto nakładamy połowę przygotowanego farszu i zwijamy. Po zwinięciu wkładamy do lodówki na około pół godziny aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu nacinamy, aby po upieczeniu lepiej się porcjowało. Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temp. 210-215 stopni ok 15 -20 minut lub do zarumienienia się ciasta.