Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 829
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 829
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Kurczaka umyć, osączyć. Nas-tęąpnie osolić i posypać pieprzem z zewnątrz oraz od środka. Orzechy zemleć w maszynce do mielenia, blenderze lub młynku. Wymieszać je z żółtkami i bułką tartą. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy orzechowej, doprawić solą i pieprzem. Farszem tym nadziać kurczaka. Posmarować go masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 90 minut, polewając od czasu do czasu sosem. Farsz do kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz startymi na tarce kilkoma jabłkami.