Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424789
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424789
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Składniki
Kurczaka umyć, osączyć. Nas-tęąpnie osolić i posypać pieprzem z zewnątrz oraz od środka. Orzechy zemleć w maszynce do mielenia, blenderze lub młynku. Wymieszać je z żółtkami i bułką tartą. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy orzechowej, doprawić solą i pieprzem. Farszem tym nadziać kurczaka. Posmarować go masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 90 minut, polewając od czasu do czasu sosem. Farsz do kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz startymi na tarce kilkoma jabłkami.