Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1210
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1210
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Kurczaka umyć, osączyć. Nas-tęąpnie osolić i posypać pieprzem z zewnątrz oraz od środka. Orzechy zemleć w maszynce do mielenia, blenderze lub młynku. Wymieszać je z żółtkami i bułką tartą. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy orzechowej, doprawić solą i pieprzem. Farszem tym nadziać kurczaka. Posmarować go masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 90 minut, polewając od czasu do czasu sosem. Farsz do kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz startymi na tarce kilkoma jabłkami.