Do góry

Przekąski Przepis na:

kurczak z szynkowara

kurczak z szynkowara

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 391

alternatywa dla wędlin sklepowych

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
kurczak z szynkowara

Przygotowanie

  1. Kurczaka wyluzować, usunąć kości, płat mięsa ułożyć na desce skórą do dołu.

  2. Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszaniną natrzeć kurczaka, zwinąć w roladę.

  3. Mięso umieścić w worku odpornym na temperaturę, a następnie w szynkowarze. Zamknąć szczelnie, włożyć do lodówki na 12 godzin.

  4. Po tym czasie szynkowar wstawić do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i parzyć mięso przez około 2 godziny. Wyciągnąć z garnka, wystudzić. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.

  5. Przed otwarciem dobrze jest zanurzyć szynkowar na chwilę w ciepłej wodzie co ułatwi wyciągnięcie mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń