Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla wędlin sklepowych
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4197
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 371
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 833
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3694
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4197
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 371
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 833
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3694
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 756
Składniki
Kurczaka wyluzować, usunąć kości, płat mięsa ułożyć na desce skórą do dołu.
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszaniną natrzeć kurczaka, zwinąć w roladę.
Mięso umieścić w worku odpornym na temperaturę, a następnie w szynkowarze. Zamknąć szczelnie, włożyć do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie szynkowar wstawić do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i parzyć mięso przez około 2 godziny. Wyciągnąć z garnka, wystudzić. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Przed otwarciem dobrze jest zanurzyć szynkowar na chwilę w ciepłej wodzie co ułatwi wyciągnięcie mięsa.