Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, a tym bardziej kurkom. Dlatego dziś przedstawię wam przepis na pyszne tosty z wykorzystaniem kurek.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 86
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11939
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 86
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11939
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Składniki
Oczyszczone wcześniej kurki smażycie na maśle około 15 min. W międzyczasie możecie zrobić chipsy z boczku – smażąc go na drugiej patelni lub tak jak ja to uczyniłem, wrzucając go na elektrycznego grilla. 15 minut szybko mija, pozostało dorzucić do gotowych kurek posiekaną pietruszkę, przyprawiając wszystko szczyptą soli i suszonego tymianku. Składnik potrzebne do zrobienia tostów są już przygotowane, wystarczy kromkę chleba tostowego wyścielić żółtym serem. Następnie nałóżcie kurki z pietruszką, boczek i kolejny plaster żółtego sera. Nie zapomnijcie zamknąć kanapki koleją kromką chleba tostowego. Gdy tosty będą się podpiekać lub zapiekać wykorzystajcie ten czas na zrobienie sosu, którym wysmarujecie gotowe tosty. Majonez wymieszajcie z jogurtem greckim dodając znaczną ilość świeżo mielonego pieprzu. Zarumienione tosty smarujecie przygotowanym sosem nucą sobie pod nosem koko koko jak to kurki mają w zwyczaju ???? Podziękowania dla darczyńcy darów z lasu.