Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona przekąska mojego męża. Nazwa wzięła się stąd, iż kurczak w tym wydaniu, smakiem i wyglądem bardzo przypomina rybę. :-)
Do dużego garnka wsypujemy cukier, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe.
Następnie dodajemy precier pomidorowy, keczup (ja dodałam pikantny), olej i wodę. Całość musimy zagotować.
Gdy zalewa nam się zagotuje, dodajemy cebulę pokrojoną w półksieżyce oraz ocet - przykrywamy i zagotowujemy, po czym studzimy zalewę. (najlepej zrobić sobie ją dzień wcześniej)
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie kawałki.
Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
Mieszamy całość i zotawiamy na około 30 minut.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.
Usmażone kurczaki zostawiamy do wystygnięcia.
Zimne kurczaki zalewamy zimną zalewą. Najlepiej smakują następnego dnia ale tak naprawdę, im dłuzej są w zalewie tym są lepsze.
SMACZNEGO! :-)
Jak przyrządzić fantastyczny gulasz z kury po węgiersku - sprawdzony przepis...
Odsłon: 10217
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1335
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 185
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 144
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 366
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 59
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1335
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 185
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 144
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 366
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 59
Składniki
Do dużego garnka wsypujemy cukier, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe.
Następnie dodajemy precier pomidorowy, keczup (ja dodałam pikantny), olej i wodę. Całość musimy zagotować.
Gdy zalewa nam się zagotuje, dodajemy cebulę pokrojoną w półksieżyce oraz ocet - przykrywamy i zagotowujemy, po czym studzimy zalewę. (najlepej zrobić sobie ją dzień wcześniej)
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie kawałki.
Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
Mieszamy całość i zotawiamy na około 30 minut.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.
Usmażone kurczaki zostawiamy do wystygnięcia.
Zimne kurczaki zalewamy zimną zalewą. Najlepiej smakują następnego dnia ale tak naprawdę, im dłuzej są w zalewie tym są lepsze.
SMACZNEGO! :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Chipsy z jarmużu
Przekąski
Mini pizze z cukinii
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 107
Chipsy z jarmużu
Przynajmniej te chipsy są zdrowe.
Odsłon: 73