Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona przekąska mojego męża. Nazwa wzięła się stąd, iż kurczak w tym wydaniu, smakiem i wyglądem bardzo przypomina rybę. :-)
Do dużego garnka wsypujemy cukier, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe.
Następnie dodajemy precier pomidorowy, keczup (ja dodałam pikantny), olej i wodę. Całość musimy zagotować.
Gdy zalewa nam się zagotuje, dodajemy cebulę pokrojoną w półksieżyce oraz ocet - przykrywamy i zagotowujemy, po czym studzimy zalewę. (najlepej zrobić sobie ją dzień wcześniej)
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie kawałki.
Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
Mieszamy całość i zotawiamy na około 30 minut.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.
Usmażone kurczaki zostawiamy do wystygnięcia.
Zimne kurczaki zalewamy zimną zalewą. Najlepiej smakują następnego dnia ale tak naprawdę, im dłuzej są w zalewie tym są lepsze.
SMACZNEGO! :-)
smaczne, pożywne, lekkie, aromatyczne, proste
Odsłon: 6432
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1625
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17446
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 397
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1625
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17446
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 397
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Składniki
Do dużego garnka wsypujemy cukier, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe.
Następnie dodajemy precier pomidorowy, keczup (ja dodałam pikantny), olej i wodę. Całość musimy zagotować.
Gdy zalewa nam się zagotuje, dodajemy cebulę pokrojoną w półksieżyce oraz ocet - przykrywamy i zagotowujemy, po czym studzimy zalewę. (najlepej zrobić sobie ją dzień wcześniej)
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na niewielkie kawałki.
Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
Mieszamy całość i zotawiamy na około 30 minut.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.
Usmażone kurczaki zostawiamy do wystygnięcia.
Zimne kurczaki zalewamy zimną zalewą. Najlepiej smakują następnego dnia ale tak naprawdę, im dłuzej są w zalewie tym są lepsze.
SMACZNEGO! :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szybki tost
Przekąski
Wrapy z kurczakiem
Przekąski
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Szybki tost
Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewnia...
Odsłon: 45
Wrapy z kurczakiem
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 331