Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-06-2020
Pyszna chrupiąca i aromatyczna przekąska do zimnego piwa...w moim przypadku bezalkoholowego.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 284
Polecam.
Odsłon: 758
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36299
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 284
Polecam.
Odsłon: 758
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36299
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Składniki
Z podanych składników trzepaczką ubijamy średniej gęstości ciasto, w miarę potrzeby dolewamy piwo. W cieście zanurzamy baldachimy kwiatów i obracając je w dłoniach pozbywamy się nadmiaru ciasta, żeby poszczególne kwiatki się nie sklejały. Wkładamy kwiaty do głębokiego gorącego oleju i smażymy na złoty kolor, następnie osączamy na papierowych ręcznikach. Posypujemy cukrem pudrem. Jemy trzymając za łodyżkę i odgryzamy tylko ciasto z kwiatami i cienkimi łodyżkami. Te grubsze zielone gałązki mogą być toksyczne.