Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-06-2020
Pyszna chrupiąca i aromatyczna przekąska do zimnego piwa...w moim przypadku bezalkoholowego.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Z podanych składników trzepaczką ubijamy średniej gęstości ciasto, w miarę potrzeby dolewamy piwo. W cieście zanurzamy baldachimy kwiatów i obracając je w dłoniach pozbywamy się nadmiaru ciasta, żeby poszczególne kwiatki się nie sklejały. Wkładamy kwiaty do głębokiego gorącego oleju i smażymy na złoty kolor, następnie osączamy na papierowych ręcznikach. Posypujemy cukrem pudrem. Jemy trzymając za łodyżkę i odgryzamy tylko ciasto z kwiatami i cienkimi łodyżkami. Te grubsze zielone gałązki mogą być toksyczne.